Четвер, 2024-04-18, 2:24 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Вересень » 5 » FLEX-2011. Інформація для всіх.
7:09 PM
FLEX-2011. Інформація для всіх.
Програма обміну школярів FLEX на 2012/2013 рік
Протягом осіннього періоду 2011 року на теренах України проводитиметься набір школярів за програмою "Програма обміну майбутніх лідерів" (FLEX), що надає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись в США
FLEX – програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією "Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім’ї. Далі наводиться порядок відбору школярів до участі у програмі.

Перший тур відбору програми обміну школярів FLEX

Цього року в Україні буде 24 центри тестування. Працівники, що проводитимуть тестування, виїжджатимуть до кожного з цих центрів. Учні 8, 9 та 10 класів, які народилися в період від 1-го січня 1995 до 15 липня 1997 року, матимуть змогу проходити тестування в найближчому до них центрі тестування.

Також запрошуються учні з обмеженими фізичними можливостями 8, 9, 10 та 11 класів, які народилися в період від 15 березня 1994 року до 15 липня 1997 року. Ці учні запрошуються до найзручнішого для них місця тестування. Конкурс для учнів з обмеженими фізичними можливостями проходить окремо від загальної групи, вони змагаються між собою. Учні отримують інформацію про програму через листи до школи та засоби масової інформації. Всі бажаючі брати участь у конкурсі мають прийти на місце тестування в час та день, оголошений заздалегідь.

Процес тестування у кожному з центрів починається із загальної презентації програми та проведення першого туру конкурсу. Перший тур – це невеликий письмовий тест з англійської мови. Зазвичай результати першого туру відомі в день його проведення. Список центрів в яких планується провести тестування у 2011 році та дати проведення тестування ви можете подивитись на сайті Американської Ради.

Другий тур відбору програми обміну школярів FLEX

Учасники, які пройшли у другий тур, складатимуть стандартизований тест з англійської мови, який виявляє рівень знань мови. Цей тест складається з аудіювання та письмової частини. Відповідаючи на запитання, потрібно вибирати правильну на ваш погляд відповідь серед запропонованих. Учасники другого туру також писатимуть три невеликих твори на задані теми. Другий тур, як правило, відбувається через 1-2 дні після першого туру. Всі матеріали другого туру надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією.

Третій тур відбору програми обміну школярів FLEX

Третій тур відбувається через 3-6 тижнів після проведення другого туру. Співробітники організації "Американські Ради з Міжнародної Освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) знову приїжджають до центрів тестування для проведення третього туру серед учасників, яких було відібрано незалежною міжнародною комісією.

Перед третім туром проводиться зустріч з батьками та учасниками. На цій зустрічі працівники American Councils більш детально розповідають про програму та пояснюють, які витрати покриває програма учаснику. Учасники третього туру отримують анкети. Кожна форма цієї анкети детально роз’яснюється учасникам та їх батькам.

На заповнення анкет надається два тижні, після цього терміну вони мають бути повернені до офісу American Councils у м. Києві. Після зустрічі всі учасники третього туру писатимуть два невеликих твори англійською мовою. З кожним учасником проводитиметься індивідуальна співбесіда англійською та рідною мовами, а також вони братимуть участь у роботі груп, що складаються з 5-8 учнів.

Заключний етап відбору програми обміну школярів FLEX

Після отримання анкет від усіх учасників, документи учасників третього туру відсилаються до Вашингтону для розгляду міжнародною незалежною комісією. Фіналісти та альтернативні кандидати програми будуть визначені у квітні 2012 року. На даний час точна кількість фіналістів та альтернативних кандидатів, які будуть визначені цього року, невідома. Минулого року було відібрано 210 фіналістів та 40 альтернативних кандидатів програми. Після оголошення результатів учасники програми займаються підготовкою необхідних документів для отримання американської візи. Протягом червня та липня кожен з учасників обов’язково проходить програму передвиїзної орієнтації, яка зазвичай проводиться у Києві. Фіналісти програми, обрані в квітні 2012 року, вирушать до Сполучених Штатів Америки у серпні 2012 року, в Україну повернуться у травні-червні 2013 року.

Дати проведення тестування ви можете подивитись на сайті Американської Ради.

За додатковою інформацією ви можете звернутись до American Councils:
Київ, вул. Еспланадна, 20, 6-й поверх
тел.: (044) 289-39-52, 289-39-53, 289-39-77, 289-39-78
e-mail: flex@americancouncils.org.ua
http://vkontakte.ru/club11314235
Категорія: Всім | Переглядів: 1074 | Додав: оленка | Рейтинг: 0.0/0