Четвер, 2024-04-18, 10:17 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Квітень » 22 » Міжнародний день землі
1:20 PM
Міжнародний день землі
Сьогодні відзначають міжнародний День Землі (International Mother Earth Day).
Генеральна асамблея ООН проголосила його лише в 2009 році. В резолюції зазначено, що термін "Мати-Земля" загальноприйнятий у багатьох країнах і означає взаємозв'язок між планетою, її екосистемами і людиною.
У цей день прийнято економити електроенергію в масштабах планети і вимикати всі електроприлади на якийсь час. День Землі покликаний змусити світ замислитися про глобальні зміни клімату та стан екології.
Традиція святкування Дня Землі 22 квітня бере початок в 1840-х роках, коли в Небрасці (США) призначили день озеленення штату. Задум отримав підтримку і вже в 1872 році було висаджено близько мільйона дерев. Традицію проведення Дня Землі продовжила молодь США та інших країн. У 1990 році учасниками Дня Землі стали 200 мільйонів чоловік з 141 країни світу.
У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі докласти зусиль для захисту миру на планеті й збереження краси планети.
У Міжнародний День Землі екологи закликають просувати енергоефективні технології, впроваджувати енергетичні стратегії, засновані на використанні місцевих відновлюваних джерел енергії, а також забезпечити фінансові стимули для "зеленої енергетики".
Категорія: Всім | Переглядів: 1526 | Додав: оленка | Рейтинг: 0.0/0