Четвер, 2024-04-25, 7:57 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Січень » 26 » Радо вітаємо нового волонтера Корпусу миру
11:36 PM
Радо вітаємо нового волонтера Корпусу миру


Волонтер з Корпусу Миру Кейтлін Когешел два роки працюватиме у спеціалізованій школі №5.
Вже втретє за останні сім років монастирищани, зокрема учні та педагоги спеціалізованої школи № 5, приймають у себе закордонного гостя – волонтера з Корпусу Миру Кейтлін, яка, як і її попередники –
Джесіка Фішер та Стефані Молкентін – працюватиме у рамках «Проекту викладання англійської мови як іноземної».

Проект викладання англійської мови як іноземної сприяє розвитку навичок володіння англійською мовою студентами, учнями та вчителями. Добровольці заохочують незалежне мислення та вирішення проблем шляхом створення інтерактивного навчального середовища та використання сучасних методів і матеріалів. Добровольці працюють в освітніх закладах учителями та методистами з англійської мови. Добровольці-викладачі англійської мови щороку працюють з-понад 20000 українських учнів та студентів. Багато шкільних учителів-добровольців також працюють методистами з англійської мови, привносячи нові методики в українську освітню систему, стимулюючи дебати, навички критичного мислення та зв'язки між учителями.

Корпус миру - це неполітична і нерелігійна організація уряду США, заснована президентом Джоном Кеннеді у 1961 році з метою зміцнення миру та дружби між народами світу. Налічуючи понад 300 добровольців, програма Корпусу Миру США в Україні є найчисельнішою з програм у 75 країнах. Основні місця їхньої роботи - це середні школи та неурядові організації.
Кейтлін Джулія Когешел народилася 21 листопада 1988 року у місті Сіетл (штат Вашингтон), що знаходиться на узбережжі Тихого океану та належить до Тихоокеанського північно-західного географічного регіону США. Вашингтон називають яблучним через величезну кількість яблуневих садів по всьому штату. У штаті знаходяться два гірських хребти, що дає змогу кататися на лижах майже протягом цілого року; штат Вашингтон – це чудове місце для любителів водного спорту.
У міс Кейтлін чудова родина – мама, тато, дві сестрички (старша й молодша) та старший брат. Має також й улюбленців – дві кішки й собаку.
Захоплення Кейтлін – перебувати якнайбільше на свіжому повітрі, займаючись бігом, ходою або просто гуляючи. Вона також любить готувати та випікати. Серед її улюблених страв – печена курка з медом та яблуками і булочки з корицею. Вона також захоплюється фотографуванням та в’язанням. Але її найулюбленіше заняття – подорожування. Нещодавно Кейтлін відвідала південно-східні країни Азії – Таїланд, Камбоджу та В’єтнам. Вона також побувала у Південній Африці, Англії, Франції, Ісландії та Мексиці. Наша гостя сподівається ближче познайомитися з Україною та її сусідніми країнами під час свого дворічного перебування у нашій країні.
У червні 2011 року Кейтлін Когешел закінчила Вашингтонський університет, який знаходиться у м. Сіетл, та отримала ступінь бакалавра з політичних наук та прав людини.
Протягом чотирьох років Кейтлін працювала в Християнській організації молоді, а також має досвід з репетиторства, працювала вчителем англійської мови у Таїланді протягом півтора місяця. Згодом дівчина вирішила записатися до Корпусу Миру. Виявилося, що, згідно розподілу, їй доведеться їхати у Східну Європу, до України. Кейтлін перед приїздом до нашої країни багато читала і вивчала через інтернет інформацію про Україну. Після приїзду у Київ у вересні минулого року 96 добровольців із Корпусу Миру роз’їхалися країною для інтенсивної двадцятитижневої підготовчої програми. Кейтлін та ще декілька її колег потрапили в село Бурти Кагарлицького району Київської області. Там вони жили в українських сім’ях, вивчали українську та російську мови, знайомилися з традиціями та культурою нашого народу. Після закінчення тримісячної програми волонтерка приїхала до Монастирища, де вона має жити, а також працювати у школі №5.

- У Монастирищі мене прийняли дуже гостинно й люб’язно, - розповідає дівчина. Було відчутно, що до мого приїзду люди готувалися. Я живу в окремій квартирі у центрі міста, яку обладнали інтернет-зв'язком, за допомогою якого я маю змогу спілкуватися зі своєю родиною та друзями. Наступного дня після приїзду мій український партнер Наталя показала місто, познайомила з коллегами та учнями. Відвідуючи уроки англійської мови своїх колег, хочу зазначити, що школярі мають досить непоганий рівень знань англійської мови. Я стала волонтеркою Корпусу Миру, тому що переконана, що освіта відіграє значну роль в житті людини. Я планую працювати над багатьма проектами для покращення громади та школи, в якій працюватиму. Тому з нетерпінням чекаю на завершення канікул і зустрічі з вами, школярі та колеги!
Категорія: Учням | Переглядів: 1436 | Додав: оленка | Рейтинг: 0.0/0