Середа, 2024-04-24, 3:59 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 9 » Телекомунікаційні проекти
1:08 PM
Телекомунікаційні проекти
У Державному стандарті зазначено, що вся система шкільної освіти в галузі іноземних мов має виробляти в учнів уміння іншомовного спілкування, що сприятиме інтеграції українського суспільства до світової спільності. Основна мета навчання іноземної мови полягає в розвитку в учнів уміння використовувати іноземну мову як інструмент у діалозі культур і цивілізацій сучасного світу. Ця мета передбачає взаємопов’язані комунікативний та соціокультурний розвиток учнів засобами іноземної мови для підготовки їх до міжкультурного спілкування у різноманітних сферах життєдіяльності.

Протягом двох останніх двох учні 4А.5А та 6А класів Монастирищенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 активно працюють у міжнародних проектах IEARN (International Education and Resource Network) – Міжнародної освітньої та ресурсної мережі, в якій вчителі та учні більше 80 країн світу співпрацюють в телекомунікаційних проектах за різними напрямками. Координатором цієї роботи є вчитель англійської мови вищої категорії, старший учитель Кононенко Олена Володимирівна. Під її керівництвом учні співпрацюють в навчальних проектах з однолітками з Нью-Джерсі (США), Ізміру (Турція), Бухаресту (Румунія), Карачі (Пакистан) та ін.

Новим етапом у розвитку співробітництва став телеміст між нашою школою та школою з м.Карачі (Пакистан), який відбувся 28 лютого. Учні 4-5 класів, що вивчають англійську мову поглиблено, змогли використати її для спілкування з ровесниками, посилюючи тим самим власну мотивацію до вивчення іноземних мов. Це був справжній діалог культур! Діти розповідали одні одним про державні символи, національні традиції, іграшки, свята, демонстрували народні костюми, пісні, танці. У найближчому майбутньому – телеміст у масштабах на лише класу, а й усієї школи.







Категорія: Всім | Переглядів: 2085 | Додав: оленка | Рейтинг: 0.0/0