Субота, 2024-04-20, 4:21 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 25 » Вперше команда школярів України здобула перемогу в найбільшому міжнародному конкурсі
8:28 PM
Вперше команда школярів України здобула перемогу в найбільшому міжнародному конкурсі
Команда школярів сзош №5 м. Монастирище Черкаської області стала "платиновим призером" і посіла перше місце в номінації "Local Leaders" (місцеві лідери) на найбільшому міжнародному конкурсі шкільних інтернет-проектів International CyberFair (Міжнародний кібер-ярмарок), який щорічно збирає тисячі учасників з усього світу. За 18 років існування конкурсу в ньому взяли участь більше 4,5 мільйонів школярів з 115 країн світу.

CyberFair - це освітня програма, яка здійснюється у школах усього світу. Це найбільший захід такого роду. Метою програми є популяризація знань серед школярів усього світу, а також заохочення школярів здобувати знання про свій народ, його історію та традиції.

Програма CyberFair навчає пошуку необхідної інформації, об’єктивного оцінювання, аналізу зібраної інформації та роботи в групі. Беручи участь у програмі учні розуміють, що вони є мешканцями світу, який вони самі створюють. Програма заохочує як до пізнання власного народу, його традицій та історії, так і до знайомства з іншими народами та їхніми традиціями. За допомогою глобальної мережі програма дає змогу налагодити контакти з молоддю інших країн та обмінюватись інформацією, ідеями та думками.

Завданням учасників є зібрати та опрацювати інформацію на вибрану тематику в рамках однієї з восьми категорій (місцеві лідери, меншини та соціальні групи, бізнес і організації, місцева специфіка, визначні пам’ятки міста - природні та створені людьми, історичні місця, проблеми навколишнього середовища). На основі зібраної інформації учні мають створити Інтернет-сайт.

Проекти претендентів оцінюються за складною системою у два етапи, що дозволяє зробити оцінку максимально об'єктивною. Спочатку відбувається взаємне рецензування іншими учасниками для визначення напівфіналістів. Потому найкращі роботи оцінює міжнародне професійне журі, що складається із спеціалістів у даній галузі, яке і визначає переможців.


Працюючи над проектом "More than Toys" (більше, ніж іграшки), учні 5,6 класів Анастасія Лебеденко, Анастасія Чорнодід, Ярослав Літвін, та Анна Тарасова під керівництвом вчителя англійської мови Кононенко Олени Володимирівни виконали велику роботу по збору матеріалу: фотографували, робили опитування, брали інтерв'ю, шукали необхідні дані, проектували і створювали сайт англійською мовою. В результаті їм вдалося обійти більше 20 команд з різних країн світу у своїй категорії і стати першими переможцями конкурсу з України.

Головна сторінка конкурсу http://www.globalschoolnet.org/gsncf/

Список переможців 2013 http://www.globalschoolnet.org/gsncf/winners/

Опис проекту http://www.globalschoolnet.org/gsncf/narrative_view.cfm?pID=7449/t_blank

Сайт проекту http://349075218806039826.weebly.com/
Категорія: Вчителям | Переглядів: 841 | Додав: оленка | Рейтинг: 0.0/0