П`ятниця, 2024-03-29, 4:37 PM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 3 » Міжнародна освітня конференція «eTwinning і цифрове громадянство»
10:14 AM
Міжнародна освітня конференція «eTwinning і цифрове громадянство»

З 27 по 29 жовтня 2016 в м. Афіни (Греція) відбулася міжнародна освітня конференція «eTwinning і цифрове громадянство» освітньої програми «eTwinning», що реалізується в Україні за підтримки Європейської комісії та МОНУ .
Разом з заступником Міністра освіти і науки України
Павлом Хобзеєм, головним спеціалістом департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Оксаною Коваленко, керівником eTwinning Plus в Україні Сергієм Тепловим, нашу країну представляли і вчителі-ітвіннери Яна Цикункова (м. Марганець), Майя Селятина (м. Одеса) та Олена Кононенко (м. Моноастирище), 
які є активними учасниками програми та були відібрані для участі в конференції за особливі досягнення та успіхи в реалізації навчальних проектів на міжнародному рівні.

         Фото Olena Kononenko.

 

         

На конференції було окреслено новий напрямок Європейської освіти, а саме освіта та виховання нового цифрового громадянина. Протягом трьох днів понад 500 учасників конференції Європейських країн мали змогу відвідати 40 семінарів 30 різних досвідчених тренерів, прийняти участь у панельних дискусіях на пленарних засіданнях, обговорити широке поняття цифрового громадянства, яке досліджує загрози і можливості цифрового суспільства та дає відповідь на питання, як найкраще жити та діяти в сучасному он-лайновому світі, що потрібно, щоб бути обізнаними, убезпеченим, щоб знати свої он-лайн права та обов'язки. 

          


PictureВідгук Кононенко О.В.: ​«Побувати на грандіозній конференції, яка розглядає найактуальніший напрямок сучасної освіти – це велика честь і відповідальність. Надзвичайно корисно було обговорити у колі професіоналів широке поняття цифрового громадянства, яке досліджує загрози і можливості цифрового суспільства та дає відповідь на питання, як найкраще жити та діяти в сучасному онлайновому світі. Я не просто провела незабутній час в колі однодумців та зустрілася з партнерами по проектах, а й обмінялася досвідом і контактами, знайшла цікаві ідеї та партнерів для нових проектів. Я щиро вдячна PSA Ukraine за можливість долучитися до передового європейського педагогічного досвіду і ще раз переконатися, яким потужним інструмент мотивації, новаторства, співпраці та професійного розвитку є eTwinning. Я також дякую моїм учням, їхнім батькам та колегам, без яких моя участь у конференції була б неможливою».

Переглядів: 1304 | Додав: оленка | Рейтинг: 0.0/0